Jacob Broers

Jacob Broers is ondernemer. Samen met zijn compagnon heeft hij Broers & MacDonald Belastingadviseurs opgericht en The ITPS Group, een trustkantoor.

Opleidingen

Jacob Broers begint met een studie Civiel Recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daaropvolgend gaat hij Fiscaal Recht studeren aan de Katholieke Universiteit van Brabant, in Tilburg. Zijn MBA haalt hij aan het Henley Management College in Engeland. Later haalt hij nog de opleiding tot belastingadviseur bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Ondernemerschap

Na werkzaam te zijn geweest bij een advocatenkantoor, een belastingadvieskantoor en verschillende trustkantoren, wil Jacob Broers voor zichzelf beginnen. Samen met John Willekes MacDonald richt hij in 1997 Broers & MacDonald Belastingadviseurs op, een belastingadvieskantoor in Den Haag. Maar omdat Jacob Broers ervaring heeft in de trustwereld besluiten ze ook nog een trustkantoor op te zetten: The ITPS Group. In twintig jaar weten ze het trustkantoor uit te bouwen tot een internationale onderneming. Naast het Nederlandse kantoor hebben ze ook trustkantoren in België, Luxemburg, Belize, Curaçao, de Britse Maagdeneilanden, Anguilla, Cyprus, Malta en Hong Kong.

Binnen ITPS (Netherlands) B.V. is Jacob Broers accountmanager. Samen met een andere collega behandelt hij de klanten en doet hij acquisitie. De meeste voldoening haalt hij uit het contact met klanten. Ook vindt hij het leuk om voor ITPS op reis te gaan; wereldwijd klanten bezoeken en een netwerk opbouwen. Jacob Broers is trots op wat hij samen met John Willekes MacDonald heeft neergezet met ITPS; dat ze het bedrijf vanaf niks hebben opgebouwd.

Toekomstvisie

De zakelijke dienstverlening vindt Jacob Broers interessant en hij wil nog wel een paar jaar hiermee doorgaan, maar uiteindelijk wil hij in de toekomst zich ook gaan bezig houden met creatievere werkzaamheden. Jacob Broers ontdekte namelijk ook een creatieve kant van zichzelf: doordat hij veel met de hond wandelt, zag hij hoe mooi de natuur is en legde dit vast op camera. Hij kreeg complimenten over zijn foto’s en besloot het online te zitten op een Instagram-account en op een website. Daarnaast speelt Jacob Broers al jaren piano en houdt hij van progressieve en symfonische rock, dus toen hij een lesje aangeboden kreeg van een keyboardspeler, zijn ze samen begonnen met muziek maken. Binnenkort komt zelfs hun eerste cd uit.

Privé

Jacob Broers (21 november 1962) is geboren in Nieuwer-Amstel. Zijn hart ligt in Amsterdam, maar twintig jaar geleden is hij voor zijn vrouw in Waddinxveen gaan wonen. Samen hebben ze drie kinderen, een zoon van 27, een zoon van 21 en een dochter van 19 jaar. Zakelijk heeft Jacob Broers veel gereisd, maar ook privé vindt hij leuk om op reis te gaan en nieuwe landen te ontdekken. In zijn vrije tijd wandelt hij graag met de hond, houdt hij zich bezig met fotografie en muziek en vaart hij graag over Reeuwijkse Plassen.

Terug naar top