Jan-Willem Scheurwater

Jan-Willem Scheurwater is geestelijk verzorger bij Zorgcentra de Betuwe. Hij begeleidt ouderen bij zingevingsvragen en vragen van levensbeschouwelijke aard. Hij doet dit multidisciplinair, in samenwerking met de zorg, de artsen, psychologen en andere disciplines. Ook volgt hij een opleiding tot supervisor. Naast zijn werk als geestelijk verzorger om, gaat Jan-Willem Scheurwater graag naar Rome waar hij ook regelmatig samen met zijn vrouw Jannet groepen begeleidt.

Ambities en passie

Op de basisschool wilde Jan-Willem Scheurwater geschiedenisleraar worden, later werd dat bedrijfsleider van een supermarkt, maar toen hij begon met studeren veranderden zijn ambities en sindsdien streeft hij ernaar om mensen te helpen die in moeilijke situaties verkeren. Het is zijn passie om mensen bij te staan en indien mogelijk te helpen. Een inspiratiebron daarin is het werk van de psycholoog Viktor Frankl.

Loopbaan

Jan-Willem Scheurwater heeft Theologie gestudeerd in Utrecht. Tijdens zijn studie werkte Jan-Willem Scheurwater al als geestelijk verzorger, na het afronden van de studie Theologie in 2006 koos hij ervoor om predikant te worden. Hij heeft acht jaar de rol van predikant vervuld. Hierna heeft hij opnieuw de functie van geestelijk verzorger opgepakt. Op dit moment is Jan-Willem Scheurwater geestelijk verzorger bij Zorgcentra de Betuwe. Zijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het begeleiden van de bewoners, waarbij er speciale aandacht is voor de begeleiding in de terminale fase. Daarnaast geeft hij scholing aan medewerkers over geestelijke verzorging en zit hij in verschillende werkgroepen.

Reizen naar Rome

Samen met zijn vrouw gaat Jan-Willem Scheurwater regelmatig naar Rome. Op verzoek van vriendengroepen of kerkelijke groepen laten zij het mooie Rome zien.

Persoonlijk

Jan-Willem Scheurwater wordt geboren op 21 november 1975 in Dordrecht. Hier groeit hij ook op in een gezin met twee broers en twee zussen. Op 9 juli 1998 trouwt hij met zijn vrouw en krijgen ze drie kinderen, drie jongens uit 1999, 2000 en 2007. Met het hele gezin wonen ze in Woudrichem. In zijn vrije tijd luistert hij graag muziek, bezoekt concerten en schrijft hier graag over op zijn blog.

Terug naar top