Jan Arends

Jan Arends van Atlanta MBS is ondernemer in de bouwsector. Hij is medeoprichter en eigenaar van ATLANTA MBS (Moderne-Bouw-Systemen). Hij is gespecialiseerd in de stalen framebouw.

Commercieel ondernemend

Jan Arends is een commerciële en ondernemende man die zijn carrière dan ook startte in de verkoop. Hij werkte bij een Duits bedrijf in de bouwbranche waar hij als telefonisch verkoper begon en opklom tot commercieel directeur verkoop van Europa. Jan Arends: “Ik werkte voor Duitsland en Nederland en had als commercieel directeur van de verkoop honderd vertegenwoordigers onder mijn hoede.” In 2000 verliet Jan Arends het bedrijf om voor zichzelf een bedrijf op te starten in dezelfde branche. Maar na vijf jaar is het bedrijf weer verkocht. “Er zaten wat elementen in het bedrijf die ik niet zo leuk vond. Toen ik de kans kreeg het bedrijf over te doen aan een Vlaamse organisatie, heb ik dat gedaan. Daar hebben we wat winst op gemaakt en daarmee hebben we een nieuwe onderneming opgezet.”

Staalframebouw

Jan Arends zag kansen in de staalframebouw. Het is een manier van bouwen die op dat moment nog niet bestond, maar waar naar verwachting wel veel vraag naar zou zijn. Samen met twee compagnons startte hij een onderneming in de staalframebouw op. Vanaf de start bleek het meteen een succes, binnen korte tijd werd Jan Arends marktleider met zijn bedrijf. Tot het moment dat de economische crisis ontstond. “De bouwsector werd hard getroffen tijdens de crisis. We zaten ook nog in het noorden gevestigd, dus dat was ook niet heel gunstig. In 2010 moesten we onze deuren sluiten.” Maar Jan Arends liet het er niet bij zitten. Staalframebouw wat toen een succes, dus kon het opnieuw weer een succes worden. Toen de economische crisis ten einde liep, besloot hij opnieuw een bedrijf in staalframebouw op te zetten: ATLANTA MBS.

ATLANTA MBS

ATLANTA MBS is wederom uitgegroeid tot marktleider in de staalframebouw in Nederland. Ook zijn de twee zoons van Jan Arends inmiddels betrokken in het bedrijf. Jan Arends is verantwoordelijk voor het commerciële gedeelte van ATLANTA MBS. Hij zorgt ervoor dat er nieuwe projecten worden binnengehaald en dat de hoge onlinemarketingpositie behouden blijft. “Ik ben commercieel-technisch ingesteld en mijn twee zoons zijn technisch betrokken. We zijn eigenlijk een familiebedrijf geworden. De hele familie is wel betrokken in het bedrijf. In totaal hebben we nu 25 medewerkers.” In de toekomst wil Jan Arends ATLANTA MBS het bestaande machinepark graag verder uitbreiden en en het aantal medewerkers verdubbelen. “Ik hoop dit binnen vijf jaar te kunnen realiseren. Tegelijkertijd zou ik ook een stapje terug willen doen, want ik zit dan rond mijn pensioenleeftijd. Al vraag ik me af of ik dat zou kunnen. Ik vind mijn werk nog té leuk om daar volledig afstand van te doen.”

Terug naar top