Ard-Jan de Boorder

Ard-Jan de Boorder is ondernemer binnen het vastgoed. Hij is mede-eigenaar van PZD Vastgoed in Arnhem, het vastgoedbedrijf ontwikkelt vastgoed in het oosten van het land, bij voorkeur karakteristieke panden in een binnenstad die gerenoveerd, herontwikkelt of getransformeerd moeten worden en waarbij een positieve bijdrage geleverd wordt aan de leefomgeving van het gebied.

Carrière

Toen Ard-Jan de Boorder begon met studeren, had hij de ambitie om makelaar te worden. Op de HEAO kiest hij dan ook voor de studierichting makelaardij. Nadat hij is afgestudeerd vertrekt hij naar Amsterdam om te starten bij een makelaarskantoor in Hoofddorp. Hij vervolgt zijn carrière als makelaar bij ABC Vastgoed in Arnhem. In 2000 richt hij De Boorder Vastgoed op, een taxatiebureau dat landelijk actief was met het taxeren van verschillende vastgoedportefeuilles en woningcomplexen. In 2010 richt hij samen met compagnon Tom Kuiper PZD Vastgoed op. Vijf jaar later verkoopt hij zijn taxatiebureau.

PZD Vastgoed

PZD Vastgoed ontwikkelt vastgoed. De voorkeur gaat uit naar middelgrote tot grote karakteristieke panden waarin de oude elementen behouden kunnen blijven die het pand een bepaald karakter meegeven. Het werkgebied van PZD Vastgoed is de regio Arnhem en Nijmegen. Ard-Jan de Boorder houdt zich binnen PZD Vastgoed bezig met het aankopen van panden, daarnaast heeft hij dagelijks contact met aannemers, architecten en gemeenten. Het creatieve deel vindt hij het meest interessant: zodra hij een pand op het oog heeft, weet hij al hoe hij het zou willen verbouwen. Het geeft hem voldoening als het eindresultaat uiteindelijk overeenkomt met de plannen die hij in zijn hoofd had.

Duurzaam ondernemen in een onderdeel van PZD Vastgoed. Bij een transformatie van een pand is het doel om de woning energiezuinig te maken. Omdat het vaak om monumentale panden gaat, wordt de duurzaamheid soms beperkt omdat er aan bepaalde wet- en regelgeving voldaan moet worden.

Privé

Ard-Jan de Boorder wordt geboren in Arnhem op 17 april 1967. Na op verschillende plekken in Nederland te hebben gewoond, is hij weer terug in Gelderland. Hij woont in het bos samen met zijn drie kinderen, een dochter en twee zoons.

In zijn vrije tijd loopt hij graag met de honden in het bos. Ook houdt hij van jagen in het bos. Ard-Jan de Boorder krijgt energie van reizen. Hij is al op veel plekken in de wereld geweest. Vorig jaar is hij naar Bali geweest waar hij een Colombiaans gezin heeft ontmoet. Dus dit jaar staat Colombia op de planning om het Colombiaans gezin weer te ontmoeten. Ook maakt hij graag stedentrips. In het wintersportseizoen staat Ard-Jan de Boorder graag op de ski’s; een paar keer per jaar gaat hij op wintersport.

Terug naar top