Jack Veldman

Over Jack Veldman

Jack Veldman is een Nederlandse ondernemer en huidig directeur van Museumpark Archeon. Jack Veldman is geboren op 7 mei 1957 in Bussum. Nadat hij de MEAO in Naarden had afgerond, ging hij studeren aan de Hogere Hotelschool in Maastricht. Deze opleiding had ook haar eigen studentenvereniging, Amphitrium, waarvan Jack Veldman een actief lid was. Later werd hij zelfs voorzitter van deze vereniging.
Momenteel is Jack Veldman gelukkig getrouwd met zijn vrouw Monique en heeft hij drie kinderen: Arnoud, Tim en Willemijn. Hij combineert zijn drukke baan met zijn gezinsleven door beiden continu bij elkaar te betrekken.
In zijn vrije tijd brengt hij graag tijd door met zijn gezin door veel te reizen. Ook leest Jack Veldman graag een goed boek.

Loopbaan

Tijdens zijn tienerjaren werkte Jack Veldman regelmatig in de slagerij van zijn ouders. Na zijn studie vertrok hij naar Australië, waar hij woonde en werkte. Nadat hij weer was teruggekeerd in Nederland ging hij aan de slag bij hotel Inntel in Zutphen en het Jan Tabak Hotel in Naarden. Daarna ging hij werken bij de Martinihal in Groningen als directeur Horeca werken. Vervolgens verruilde hij deze functie voor attractiepark Duinrell, waar Jack Veldman ruim tien jaar de directeur was van de horeca en de supermarkt.
Tegenwoordig is Jack Veldman directeur van Museumpark Archeon. Binnen deze functie is hij verantwoordelijk voor de financiën, het PR en marketingbeleid, human resources management en planning. Bovendien is hij uiteraard ook de vertegenwoordiger en het gezicht van het Archeon. Als toekomstvisie heeft Jack Veldman de uitbreiding van het Archeon met verblijfsaccommodatie, zodat bezoekers hun bezoek aan het Archeon tot een écht uitje kunnen maken.

Nevenfuncties

Momenteel is Jack Veldman naast zijn drukke baan als directeur van het Archeon penningmeester bij de vereniging voor musea in Zuid-Holland en is daarnaast ook penning meester van de Roman Museum Foundation Alphen aan den Rijn. Voorheen was hij tevens penningmeester EXARC. Dit is een internationale vereniging voor archeologische museumparken.

Over het Archeon

Museumpark Archeon is een park dat geheel in het teken staat van de geschiedenis. Het park kent drie aparte onderdelen waarin drie verschillende historische perioden centraal staan, te weten: de prehistorie, de middeleeuwen en de Romeinse tijd. Binnen elk deel zijn alle gebouwen gebouwd in de stijl van het betreffende tijdperk en zijn er medewerkers die typische bezigheden voor die tijd uitbeelden. Bezoekers kunnen vaak meedoen aan deze activiteiten of worden op tour meegenomen door de medewerkers.

Terug naar top