Aad Ouborg

Over Aad Ouborg

Aad Ouborg is een bekende Nederlandse ondernemer en is geboren in Vlissingen in 1959. Daarna verhuisde het gezin naar Breda, waar hij uiteindelijk ook opgroeide en momenteel (weer) woont.
Aad Ouborg studeerde Medicijnen en Fysiotherapie in Utrecht, maar tijdens zijn studie merkte hij dat hij ook echt een passie voor ondernemen had. Hij organiseerde verscheidene feesten en reizen, en verkocht bovendien ook producten zoals horloges en bodywarmers aan zijn medestudenten.
Tegenwoordig is Aad Ouborg getrouwd en heeft vijf kinderen. Drie van zijn kinderen werken binnen het moederbedrijf Ouborg Group en de andere twee hebben hun eigen merken binnen het bedrijf opgericht, namelijk Princess Sportgear en Princess Traveller.

Carrière

Het startschot van de carrière van Aad Ouborg was in 1983, toen hij vanuit zijn studentenkamer in Utrecht importeur werd voor BaByliss, een Frans beautymerk. Doordat hij nog student was, was zijn budget vrij klein en kon hij geen grote promotiecampagne bekostigen, waardoor hij dus creatief moest zijn. Hij ging de samenwerking aan met een aantal bekende Nederlanders en bracht het merk zo onder de aandacht in Nederland.
In 1994 verkocht hij zijn importeursbedrijf voor BaByliss en besloot zijn eigen merk voor huishoudelijke artikelen op te richten, namelijk Princess Household Appliances.
In 2009 verkocht Aad Ouborg het merk Princess Household Appliances, maar behield wel de rechten om merknaam Princess nog te mogen gebruiken. Vandaar dat het oorspronkelijke moederbedrijf, Ouborg Group, nog de naam mag hanteren voor de merken Princess Sportgear en Princess Traveller.
Het achterliggende idee achter de verkoop was dat hij wat meer tijd voor zijn gezin wilde. Toch kon hij niet stilzitten en richtte in 2014 het merk Bourgini op. Ook met dit merk produceert Aad Ouborg huishoudelijke artikelen.
In diezelfde periode startte Aad Ouborg ook met zijn hotelformule Princess Hotel Collection. Deze formule staat vooral voor hoge kwaliteit, huishoudelijke service en een eerlijke prijs.
Naast de huishoudelijke artikelen en hotels, staat Aad Ouborg ook aan het roer van twee vastgoedbedrijven: Ouborg (Monumenten) Vastgoed en Borg’s Onroerend Goed. Beide bedrijven zijn voornamelijk actief in Breda en omgeving.

Ondernemen is entertainen

Niet alleen het succes van Princess is noemenswaardig, maar ook de manier waarop Aad Ouborg zaken doet verdient enige aandacht. Onder het motto ‘ondernemen is entertainen’ neemt Aad Ouborg creatieve manieren van zaken doen ter hand. Hij vindt dat je af en toe best eens gek mag, of eigenlijk zelf moet, doen. Dit zorgt er niet alleen zelf voor dat je plezier in hebt wat je doet, maar ook de klant vindt dit leuk en het geeft een persoonlijke twist aan je eigen bedrijf, aldus Aad Ouborg.

Terug naar top