Ilan Westphal

Ilan Westphal is een resultaatgericht (interim-)manager met nationale en internationale ervaring op het gebied van organisatieverandering en strategierealisatie in diverse sectoren, waaronder de energie-, retail-, onderwijs- , voeding-, financiële- en zakelijke dienstverlening sector. Hij voert deze werkzaamheden uit vanuit zijn eigen onderneming Westphal Consultancy. Hij is tevens eigenaar van een sportschool waar hij met veel passie les geeft in Ving Tsun Kung Fu.

Studie

Ilan Westphal heeft twee studies afgerond. Hij studeerde geschiedenis, met de focus op militair strategische en sociaaleconomische geschiedenis. Zijn bachelor geschiedenis behaalde hij aan de Hogeschool van Amsterdam en vervolgens behaalde hij zijn master aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studententijd woonde hij in Edam. Tijdens zijn derde en vierde studiejaar was er een lerarentekort waardoor hij de mogelijkheid kreeg om zowel in Edam als Hoorn les te geven aan verschillende klassen en opleidingsniveaus. Hoewel Ilan Westphal destijds niet de intentie had om leraar te worden, heeft hij achteraf veel geleerd tijdens deze periode. Zo heeft hij op een natuurlijke wijze leren communiceren en opereren op verschillende niveaus. Deze ervaring heeft hij tijdens zijn latere banen als (interim-)manager en directeur veelvuldig kunnen toepassen tijdens organisatieveranderingen en innovatietrajecten. Zijn tweede studie begon Ilan Westphal toen hij al aan het werk was, hij studeerde bedrijfskunde en behaalde zijn diploma aan het Henley Management College in Engeland.

Loopbaan

Ilan Westphal heeft een indrukwekkende loopbaan achter de rug waarbij hij zowel nationaal als internationaal binnen de profit- en de non-profitsector actief is geweest in verschillende leidinggevende posities. Zo is hij programmamanager, HR-manager, (interim-)manager en directeur geweest bij bedrijven als ABN AMRO Bank, NUON, Vattenfall, Douwe Egberts, Hogeschool Utrecht en FrieslandCampina. Ilan Westphal heeft een bewezen trackrecord in change management en was verantwoordelijk voor omvangrijke organisatieveranderingen, van strategie tot aan realisatie. Deze ervaring heeft er toe geleid dat hij veel ervaring heeft opgebouwd op het gebied van bedrijfsvoering, informatiemanagement, Human Resources en Shared Services. Op basis van zijn ervaring op het gebied van organisatieverandering is Ilan Westphal ervan overtuigd dat het uiteindelijk de mensen in een organisatie zijn die bepalen hoe succesvol een onderneming is.

Westphal Consultancy

Na zijn acht jaar durende carrière bij ABN AMRO heeft Ilan Westphal besloten om een eigen bedrijf op te richten. Hij wilde zich verder ontwikkelen in verschillende sectoren en organisaties, daarom richtte hij in 2008 Westphal Consultancy op. Hij werkt nu op interim-basis voor verschillende bedrijven en in verschillende sectoren. Hij is blij deze keuze gemaakt te hebben, aangezien hij zichzelf nu breder heeft kunnen ontwikkelen. Mede hierdoor heeft hij de mogelijkheid gehad om leiding te geven aan omvangrijke transformatietrajecten en zo een grote impact te hebben op de organisatieontwikkeling van de bedrijven waar hij heeft mogen werken.

Passie

De passie van Ilan Westphal is continu ontwikkelen en verbeteren, zowel zakelijk als privé. Naast zijn werk heeft hij een passie voor Ving Tsun Kung Fu. In 2014 startte hij zijn eigen sportschool waar hij met veel plezier les geeft in Ving Tsun. Deze technische Kung Fu-stijl stelt hem in staat om zowel zichzelf als zijn leerlingen onbeperkt verder te ontwikkelen en te verbeteren. Het trainen en het lesgeven brengt hem ook in balans en zorgt voor de nodige ontspanning naast zijn werk als (interim-) manager.
Sinds 2016 combineert Ilan Westphal regelmatig zijn werkervaring als onder andere HR directeur en leidinggevende van transitietrajecten met zijn passie voor Ving Tsun. Zo geeft hij op Ving Tsun Kung Fu gebaseerde workshops en trainingen aan collega leidinggevenden en adviseurs op het gebied van persoonlijk leiderschap, positionering en het werken vanuit eigen kracht en overtuiging. Omdat Ilan Westphal ook zelf leiding heeft gegeven aan omvangrijke organisatieveranderingen kan hij hierbij putten uit eigen ervaring. In dit kader heeft hij recent workshops gegeven aan de HR adviseurs van een dienstenorganisatie die worstelden met hun positionering en aan het bestuur, de directie en ruim 100 leidinggevenden van een tweetal MBO instellingen die midden in een fusieproces zaten om samen één nieuwe organisatie te vormen.

Persoonlijk

Ilan Westphal is op 26 augustus 1974 geboren in Amsterdam. Hij ging naar de basisschool in Edam en vervolgens naar de middelbare school in Hoorn. Als kind was Ilan Westphal gek op lezen, geschiedenis en judo. Tijdens zijn tienerjaren deed hij veel aan waterskiën. Op dit moment woont hij in Oosthuizen samen met zijn vrouw en hun drie kinderen.

Terug naar top