Henny Pelsers

Henny Pelsers wilde vanaf zijn vijfentwintigste zelfstandig ondernemer worden. Hij is van de ene sector in de andere gerold en heeft gekeken naar waar voor hem kansen liggen en of de omgeving en culturen hem aanspreken. Op dit moment is hij eigenaar van NaGa Solar, een bedrijf dat zonne-energieparken ontwikkelt en financiert.

Loopbaan

Na anderhalf jaar Geschiedenis gestudeerd te hebben, dat hem onvoldoende aansprak, startte Henny Pelsers zijn carrière bij de bank, eerst bij de ABN AMRO en daarna bij de Banque Nationale de Paris. Vervolgens gaat hij aan de slag bij Citco Trust Services in Amsterdam. Al vrij snel besluit hij zelf een trustbedrijf op te zetten: Bayard Trust. Nadat het bedrijf internationaal actief is geworden, fuseert het met Insinger de Beaufort. Onder de naam Insinger is het bedrijf beursgenoteerd in Luxemburg. Na de fusie en een aantal jaar in de Raad van Bestuur gezeten te hebben, stapt Henny Pelsers uit Insinger. Hij richt opnieuw een trustbedrijf op: Global. Ook dit bedrijf fuseert na een aantal jaar met het internationale trustbedrijf Amicorp Trust. Ook hier zit hij een aantal jaar in het bestuur.

Zonne-energie

Henny Pelsers is sinds 2013 aandeelhouder van F&S Solar en sinds 1999 eigenaar van NaGa Solar, twee bedrijven die zich bezighouden met het ontwikkelen , bouwen en financieren van solarparken. Henny Pelsers vindt de dynamiek in het verduurzamen van de samenleving erg interessant. Het uitvoeren van experimenten, nieuwe ideeën en het ontwikkelen en uitwerken van concepten in de duurzame energiesector spreekt hem hierin aan.

Dagelijkse werkzaamheden

In zijn functie als eigenaar en aandeelhouder van een solarbedrijf is hij veel onderweg naar gemeentes of investeerders om te onderhandelen. Er worden veel nieuwe samenwerkingen aangegaan met adviseurs, juristen en bouwkundigen. Met diverse partijen in het land heeft hij samenwerkingsovereenkomsten. Als hij op kantoor is, heeft hij regelmatig overleg met het projectmanagementteam. Het leukste aan zijn werk vindt hij het experimenteren met nieuwe projectconcepten en het bedenken en uitvoeren van nieuwe ideeën met betrekking tot solarprojecten.

Toekomstvisie

Met NaGa Solar verwacht hij de aankomende drie à vier jaar genoeg projecten te kunnen ontwikkelen op de Nederlandse markt. Hij vindt het leuk om continu met solarprojecten bezig te zijn en nieuwe projecten te ontwikkelen. Ook internationaal zijn er genoeg plannen Zakelijk zou hij op een gegeven moment zijn bedrijf zo georganiseerd willen hebben, dat hij persoonlijk wat meer afstand kan nemen en meer kan genieten van zijn vrije tijd.

Terug naar top