Ronald Hans/Nalden

Over Ronald Hans/Nalden

Ronald Hans is een internet entrepreneur pur sang. Hij staat dan ook niet bekend onder zijn eigen naam, Ronald Hans, maar Nalden. Deze bijnaam gebruikt hij al sinds een jongen hem op de middelbare school ineens Nalden noemde, en dat is daarna blijven hangen. Als professional wil hij dan ook dat mensen hem benaderen als Nalden en niet als Ronald Hans. De middelbare school maakte hij overnigens nooit af, toen het duidelijk werd dat hij op 3 havo van het Veenlanden College in Mijdrecht zou blijven zitten, moest hij van school. Uiteindelijk deed hij de studie netwerkbeheer aan het ROC van Amsterdam.

Blog Nalden.net

Op zijn zestiende, terwijl hij nog aan het ROC studeerde, begon Nalden zijn blog Nalden.net. In eerste instantie schreef hij voornamelijk over artiesten, muziek en uitgaan. Langzaamaan groeide zijn blog uit tot een lifestyleblog en werd Nalden zelf gezien als de expert op het gebied van jeugdcultuur en nieuwe media. Zijn blog werd steeds populairder en hij werd steeds vaker door bedrijven uitgenodigd om mee te denken met marketingcampagnes, omdat hij zelf op zijn eigen blog zo goed kon bevatten wat men op dat moment leuk vond.
Ook via zijn blog bood Nalden bedrijven en merken advertentieruimte, door bijvoorbeeld bepaalde sneakers te dragen op zijn foto’s of door een bepaalde foto als achtergrond van zijn blog te gebruiken.
In 2012, na ruim tien jaar bloggen, besloot Nalden te stoppen met zijn blog om zich volledig te kunnen focussen op zijn andere succesformules: WeTransfer en Present Plus.

WeTransfer

Nalden richtte samen met Bas Beerens en Rinke Visser het platform WeTransfer op, een website waar men gratis grote bestanden kon versturen naar anderen. Doordat het zo simpel in gebruik was en grote bestanden makkelijk kon versturen (aangezien dat per e-mail niet altijd het geval is), groeide de populariteit van de down- en uploaddienst in een mum van tijd. WeTransfer maakt winst via grote wallpaper advertenties op de achtergrond en door een betaalde versie te bieden waarmee nog grotere bestanden verstuurd kunnen worden, beveiligd is met een wachtwoord en tevens een opslagfunctie heeft.

Present Plus

Present Plus is een digitaal design bureau welke Nalden mede heeft opgericht. De studio is gevestigd in Amsterdam en focust zich op web design, web development en het maken van filmpjes. Present Plus ziet zichzelf als een ‘innovation agency’, waarbij ze haar klanten helpt met hoe technologie hen kan helpen om hun dienstverlening te verbeteren. Een voorbeeld is de rebranding van Datumprikker.nl, waarmee men online afspraken kan inplannen.

Terug naar top