Hennie van der Most

Jeugd

Hennie van der Most is geboren op 23 maart 1950 in Slagharen en groeide daar op met zijn drie broers en twee zussen. Op jonge leeftijd werd het al duidelijk dat school niet echt zijn ding was, maar dat Hennie van der Most juist een echte doener was. Op de basisschool bleef hij namelijk twee keer zitten en maakte zowel zijn opleiding tot metaalbewerker op de ambachtsschool als de LTS niet af. Op zijn zestiende werkte hij in een metaalfabriek als hulpje en later als pompbediende bij een benzine station. Dit was nog maar het begin van zijn rijke carrière.

Een succesvol ondernemer

Het ondernemerschap lonkte en uiteindelijk begon Hennie van der Most te handelen in gebruikt ijzer vanuit de schuur van zijn ouders. Van het één kwam het ander toen hij werd gevraagd om schuren te gaan bouwen voor boeren. Dit ging hij steeds meer doen en leidde tot het eerste grote project van Hennie van der Most, namelijk De Bonte Wever. Dit was een voormalig bontweverij, wat hij in 1980 omtoverde tot een zwem- en saunacentrum. Helaas brandde deze in 2001 af. Het succes van De Bonte Wever deed Hennie van der Most al snel inzien dat er in Nederland een grote markt was voor recreatieconcepten, waarna projecten zoals overdekte attractieparken, evenementenhallen en hotels al snel volgden. Hennie van der Most kreeg vooral veel bekendheid toen hij in 1995 een attractiepark opende in een Duitse (nog nooit gebruikte) kerncentrale: Kernwasser Wunderland. Naast de vele recreatie- en horecaformules die hij leidt, is hij ook eigenaar van een staalhandel en een horecagroothandel
Hennie van der Most vindt het belangrijk toegankelijk te blijven binnen zijn ondernemingen. Wanneer één van zijn werknemers problemen ondervindt, weet deze hem altijd te vinden. Er is daarom ook geen ondernemingsraad, omdat deze gewoonweg niet nodig is.

Asielzoekers

Sinds 2014 verhuurt Hennie van der Most vakantiepark Oranje aan het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), die er nu een groot aantal asielzoekers in onderbrengt. Dit is een vakantiepark in de Nederlandse plaats Oranje, nabij Speelstad Oranje.

Operatie van der Most

Hennie van der Most had zelfs zijn eigen programma op de Nederlandse televisie, namelijk Operatie van der Most. Dit programma werd gedurende het seizoen wekelijks op de vrijdagavond uitgezonden bij Omroep MAX. Bij dit programma hielp Hennie van der Most bedrijven die op dat moment in de moeilijkheden zaten en voorzag hen van advies om hun onderneming weer tot een succes te maken. Het programma was twee seizoenen lang op de televisie te zien.

Terug naar top