Gerard van den Tweel

Gerard van den Tweel (1944) is een succesvolle supermarktondernemer, hij is multifranchiser van onder meer Albert Heijn, Gall&Gall en Etos, en heeft vestigingen in onder andere Nijkerk, Voorthuizen, Bonaire, Curaçao en Aruba. Gerard van den Tweel is de derde generatie die aantreedt in het bedrijf. Daarnaast zet hij zich in voor verschillende maatschappelijke initiatieven in de Caribbean, Suriname en Indonesië.

Van den Tweel Groep

Van den Tweel werd opgericht in 1905 door de opa van Gerard van den Tweel: Gerard Konst. Hij startte in de handel van levensmiddelen en granen. In 1968 neemt Gerard van den Tweel het bedrijf over en opende de eerste Nijkerkse supermarkt. Inmiddels heeft Gerard van den Tweel het bedrijf uitgebouwd tot Van den Tweel Groep. De Van den Tweel Groep bestaat uit Konst BV, Van den Tweel Investments BV, Van den Tweel Vastgoed BV en Van den Tweel Projectontwikkeling BV. Konst BV bestaat uit negen supermarkten, twee groothandels en vijf slijterijen en wordt aangestuurd door de oudste zoon Edward van den Tweel. Van den Tweel Investments BV participeert met verschillende belangen in andere ondernemingen. De vastgoedportefeuille van Van den Tweel Vastgoed BV beheert de jongste zoon George van den Tweel. Daarnaast bevat de groep nog een aparte tak voor projectontwikkeling en horeca. Het hoofdkantoor staat in Nijkerk, maar de groep is actief in zowel Nederland als de Caribbean. Er werken ongeveer 1.100 mensen bij Van den Tweel Groep.

Overigens dragen de supermarkten op de Nederlandse Antillen niet de naam Albert Heijn, maar de naam Van den Tweel Supermarket. In de toekomst zou Gerard van den Tweel graag nog een supermarkt willen openen in Suriname, omdat de vraag naar Nederlandse producten in Suriname groot is. Maar op dit moment is er helaas nog een crisis in Suriname waardoor een supermarkt openen op zich laat wachten. Sinds kort is Gerard van den Tweel benoemd tot honorair consul en helpt hij Suriname er economisch en sociaal weer bovenop te komen.

Maatschappelijke initiatieven

Gerard van den Tweel is betrokken met de gebieden waarin hij onderneemt. Zo is hij op zowel Aruba, Bonaire en Curaçao maatschappelijk betrokken bij een aantal liefdadigheidsprojecten. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat een aantal kerken de nodige opknapbeurten heeft gekregen en weer toegankelijk zijn voor de lokale mensen. Ook wil hij samen met Vitae Vitae, een liefdadigheidsinstelling, een tweede gehandicaptenhuis op Sulawesi in Indonesië openen.

Terug naar top