Giedo Mensink

Over Giedo Mensink

Giedo Mensink is een Nederlandse ondernemer. Hij is geboren op 8 juni 1971 in Enschede. Hij bracht zijn jeugd voornamelijk in Haaksbergen door samen met zijn twee broers en zus. Toen hij klein was ging hij naar de St. Bonifatius basisschool en daarna naar de Havo in Haaksbergen. Na de middelbare school volgde Giedo Mensink een eenjarige MEAO-opleiding, waarna hij Bouwkunde ging studeren aan de Hogeschool Enschede. Toen hij in 1993 hier afstudeerde ging hij Bouwkunde studeren aan de TU Delft. Deze opleiding rondde hij in 1996 met succes af. Tijdens zijn studie vond hij voornamelijk de algemene brede maatschappelijke context binnen de opleidingen het meest interessant.
Giedo Mensink is al sinds 1999 gelukkig getrouwd en heeft twee dochters en een zoon. Momenteel woont hij samen met zijn gezin in Hengelo (Overijssel). Giedo Mensink brengt graag zijn vrije tijd door met zijn kinderen door bijvoorbeeld met hen mee te gaan naar hun sportactiviteiten, of door zelf te gaan sporten (fitness, scuba diving en mountainbiken). Tevens gaat Giedo Mensink graag naar de bioscoop en wandelen met de hond.

Carrière

De interesse in het vastgoed zat er enigszins al vroeg in. Vanaf jonge leeftijd werkte Giedo Mensink namelijk al veel bij een aannemer om wat bij te verdienen in zijn vrije tijd. Tijdens zijn studie aan de TU Delft werkte Giedo Mensink als Asset Manager Real Estate bij KPN Vastgoed. Daarna was hij een jaar lang trainee management en projectontwikkeling bij Plegt Vos Vastgoedontwikkeling. De ervaring en kennis die hij hier opdeed nam hij vervolgens mee naar Trebbe Bouw waar hij drie jaar als Developer Real Estate werkte. Daarnaast was Giedo Mensink tegelijkertijd ook werkzaam als Regional Manager bij Janssen de Jong Projectontwikkeling. Bij beide stopte hij in respectievelijk 2002 en 2003, en ging daarna aan de slag bij WBC Bouwgroep als Managing Director Development. Bovendien is Giedo Mensink de initiatiefnemer voor een fonds voor beleggershuurwoningen in Nederland voor drie pensioenfondsen.
Momenteel is Giedo Mensink werkzaam bij Prime IM Europe en vervult hier verschillende functies zoals investment broker, projectontwikkelaar en asset manager. Zijn functie binnen dit bedrijf houdt in dat hij de juiste match tussen de investeerder en de beoogde investering in vastgoed vindt, locaties ontwikkelt naar de visie die de klant heeft en het onderhouden van objecten.
De passie van Giedo Mensink ligt met name in het tot een goed einde brengen van complexe projecten in samenwerking met een energiek team van mensen.

Terug naar top