Gert van Driel

Gert van Driel is eigenaar van GD Timmer- en Metselwerken, waarmee hij zich focust op het aanbouwen en uitbouwen van particuliere woningen. Hij is meer dan dertig jaar actief in de bouw.

GD Timmer- en Metselwerken

Als Gert van Driel zestien is, komt hij van de technische school af. Hij gaat in de bouw werken en leert ondertussen bij in de avonduren, hij haalt onder meer zijn diploma voor uitvoerder. Na tien jaar ervaring te hebben opgedaan in de bouwsector, besluit Gert van Driel voor zichzelf te beginnen. “Ik werkte voor een werkgever waar ik veel opdrachten voor deed in de avonden en in de weekenden. Ik dacht: wat mijn werkgever aan mij verdient, kan ik zelf ook verdienen. Ik ben mezelf gaan verdiepen in het ondernemerschap en heb uiteindelijk mijn eigen klusbedrijf opgericht.” Inmiddels is Gert van Driel alweer dertig jaar actief in de bouwsector, waarvan twintig jaar als zelfstandig ondernemer. Hij heeft geen moment spijt gehad van zijn keuze om voor zichzelf te beginnen. “Als ondernemer bepaal ik alles zelf: welke soort klussen ik doe, met wie ik samenwerk en hoeveel ik werk. Als je onder een baas werkt, worden de werkzaamheden je opgedragen.”

Rustiger aan

Aan het begin van zijn ondernemerschap maakte Gert van Driel veel uren, soms wel meer dan zeventig uur per werk. Hij pakt grote klussen aan en heeft meegewerkt aan grote projecten. Hij heeft onder meer gewerkt aan het bouwen van een rechtszaal bij het internationaal gerechtshof, het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht en het winkelcentrum van Eindhoven. Ook heeft hij weleens een molen gebouwd. Maar sinds kort doet Gert van Driel het wat rustiger aan. “Ik ben gestopt met op zaterdag werken en focus me nu alleen nog maar op particuliere klussen. Ik doe voornamelijk de aan- en uitbouw van woningen. De meeste werkzaamheden, zoals het leggen van de fundering en de vloer, het metselen, en het plaatsen van het dak doe ik zelf, maar stucwerk, het aanleggen van elektra en loodgieterwerk besteed ik uit. Hiervoor werk ik samen met verschillende ondernemers.”

Vrije tijd

Nu Gert van Driel wat rustiger aan doet, kan hij wat meer tijd vrijmaken voor zijn hobby; wielrennen. Hij fietst graag in het zuiden van Nederland en in België, want daar woont hij. Samen met zijn vrouw en dochter wonen ze net over de grens van Nederland. “Het is leuk wonen in België, maar ik doe er geen bouwklussen. De manier van werken, de technieken en de organisatie is heel anders dan in Nederland.” Ook brengt Gert van Driel zijn vrije tijd graag door met zijn gezin, ze doen vaak leuke dingen samen en maken graag een verre reis.

Terug naar top