Gerard Cok

Carrière

Het startsein van de rijke carrière van Gerard Cok begon bij de Slavenburg’s bank in Sluis. Hij begon dit kantoor en wist dit tot onder zijn regime als directeur een groot en succesvol kantoor uit te bouwen.
Het bleef voor Gerard Cok niet alleen bij de Slavenburg’s bank, zo kwam hij ook onder andere terecht in de erotiekhandel. Hij verkocht zijn succesvolle bedrijf aan het Duitse Beate Uhse AG, waar hij zelf ook na de verkoop werkzaam bleef. Hij zorgde ervoor dat er met Beate Uhse AG een beursgang kon worden gemaakt in Duitsland. Dankzij deze beursgang kreeg deze branche een meer professionele uitstraling.
Bovendien investeerde Gerard Cok tevens in verschillende soorten ondernemingen waar hij potentie in zag, bijvoorbeeld omdat het een uniek product was, doordat het bedrijf door middel van reorganisatie of herstructurering (weer) succesvol kon worden of vanwege een andere uitdagende reden. Zo heeft hij onder andere een financieel belang gehad in een platenzaak, een groothandel in vis en producent van landbouwmachines.
Naast het investeren in ondernemingen, investeerde Gerard Cok tevens in de vastgoedsector. Hij focuste zich bij deze investeringen met name op kleinere winkelpanden.

Advisering

Waar Gerard Cok voorheen een drukke ondernemer was, legt hij zich tegenwoordig vooral toe op advisering aan grote bedrijven en wordt dan ook regelmatig om deskundig advies gevraagd. Ook is hij lid van de Raad van Bestuur van Accentis NV sinds 2010. Accentis is een investeerder en beheerder van (semi-) industrieel vastgoed binnen heel Europa. Daarnaast is Gerard Cok tevens al sinds 2008 lid van de Raad van Commissarissen van het Duitse Beate Uhse AG, een producent van erotische artikelen.

Persoonlijk

Gerard Cok is geboren op 7 oktober 1948 in Kruiningen en groeide hier ook op en ging naar de HBS. Daarna heeft hij verschillende bankcursussen en een zelfstudie gedaan. In zijn vrije tijd brengt Gerard Cok graag tijd door met zijn kinderen en kleinkinderen. Daarnaast doet hij graag aan watersport zoals zwemmen en zeilen. Hij heeft zijn eigen boot waar hij graag mee rondreist, de Port Napoleon, deze ligt op het moment in Breskens in Zeeland. Gerard Cok is momenteel getrouwd.

Terug naar top