Ferry Zonder

Ferry Zonder (geboren op 13 januari 1983 te Hardenberg) studeerde tussen 1999 en 2003 Construction engineering aan de Dr. D.H. Groen College. Daarna ging hij een bachelorprogramma Real Estate met een specialisatie in Finance en Investments studeren aan de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens zijn studententijd in Groningen was Ferry Zonder lid van studentenvereniging G.S.C. Vindicat Atque Polit. Nadat hij was afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in 2008 vertrok hij naar het Verenigd Koninkrijk. Hier ging hij een master International Business Management volgen aan de Kingston University in Londen.

Veloretti

De inspiratie om Veloretti op te richten ontstond bij Ferry Zonder toen hij zelf een nieuwe fiets wilde aanschaffen, maar deze allemaal redelijk aan de prijzige kant waren bij de fietsenwinkel. Op dat moment besloot Ferry Zonder zijn eigen fietsenmerk op te richten. In het bijzonder stadsfietsen met een fraai design en zonder al te veel extra poespas. Met Veloretti wil Ferry Zonder het beeld van alleen zwarte omafietsen en transporterfietsen als stadsfiets doorbreken, door de Veloretti fietsen op de markt te brengen. Het uiterlijk van de Veloretti fietsen is heel simpel met mooie strakke lijnen.
De stedeling die even snel van huis naar kantoor fietst of ergens een boodschap wil doen, is de doelgroep van het fietsenmerk. De fietsen zijn dan ook niet ontworpen om zeer lange afstanden op te fietsen. Na aankoop wordt de fiets bij de klant afgeleverd en dient de klant deze zelf verder in elkaar te zetten, wat slechts 10 minuten kost.
Doordat Ferry Zonder met Veloretti de fietsen zelf ontwerpt, produceert en verkoopt, kan de prijs laag gehouden worden, omdat er geen tussenpersonen in het proces zitten. Daarnaast verkoopt hij met Veloretti tevens mooie accessoires voor de fietsen, zoals bijvoorbeeld fietssloten met leer.

Loopbaan

Voordat Ferry Zonder zijn eigen fietsenmerk begon had hij in 1999 al zijn eigen bedrijf in licht- en geluidstechniek, namelijk EX-IT Productions. Ferry Zonder is nog steeds eigenaar van dit bedrijf en exporteert inmiddels ook licht- en geluidstechniek naar Afrikaanse landen. Daarnaast was hij in 2010 een trainee bij Heineken in de Centraal Afrikaanse Republiek. Ook was hij van januari 2011 tot augustus 2012 een trainee voor international management bij Fetim Group, een internationaal bedrijf dat is gespecialiseerd in bouwproducten, woonaccessoires, sanitair en vloeren.

Sinds augustus 2012 werkt Ferry Zonder als managing director bij Norbiton Holding, dit is een importeur en distributeur van innovatieve producten en applicaties. Hier is hij tot op heden nog steeds werkzaam.

Terug naar top