Dirk Zeelenberg

Dirk Zeelenberg staat bij het grote publiek bekend als acteur. Hij staat in het theater en speelt in verschillende series en films. Maar sinds zijn vijfenveertigste is hij ook inzetbaar als trouwambtenaar en spreker. Daarnaast timmert hij aan de weg als schrijver en heeft hij onlangs zijn eerste boek uitgebracht.

Carrière

Op zijn dertiende weet Dirk Zeelenberg al dat hij acteur wil worden. Hij volgt geen studie, maar begint na zijn middelbare school met acteren. Op zijn negentiende breekt hij door mijn zijn rol in “De Zaak Kenny”. Een jaar later staat hij op de planken met Mary Dresselhuys. Vervolgens speelt hij diverse rollen in verschillende films en series. Een van zijn bekendste rollen die hij speelt is als David in de serie Divorce.

Door zijn brede interesse vindt hij veel dingen leuk. Daarom is Dirk Zeelenberg naast het acteren ook bezig met het ondernemerschap. Zo is hij in te huren als trouwambtenaar of als spreker. Het trouwen van koppels is bij toeval op zijn pad gekomen doordat hij gevraagd werd. Vanaf het eerste moment had hij de smaak te pakken en wordt hij veel gevraagd. Zo trouwde hij onlangs de beste voetbalster ter wereld: Lieke Martens en haar partner. Ook maakte hij een webserie voor het Algemeen Dagblad, waarin Dirk Zeelenberg op zoek gaat naar koppels met een mooi en bijzonder verhaal.

Trouwambtenaar

De stap van trouwambtenaar tot spreker was snel gezet. Dirk Zeelenberg spreekt vaak voor bedrijven over omgaan met tegenslag en verandering. Maar hij is ook in te huren om te speechen, om awards uit te reiken of om bij een opening of gala aanwezig te zijn. Daarnaast schrijft hij ook graag. Zijn eerste boek is in oktober 2016 gelanceerd: “Niet bepaald een succesverhaal – over lef, missers en schaamteloos genieten”. Er zijn inmiddels meer dan 65.000 exemplaren verkocht. Het succes van zijn eerste boek motiveerde hem om aan een tweede boek te werken. In dit boek schrijft hij over de liefde.

Persoonlijkheid

Humor is onontbeerlijk voor Dirk Zeelenberg. Dat is ook vaak de reden dat hij wordt gevraagd als spreker of als trouwambtenaar. Hij weet op de juiste manier een vleugje humor aan zijn speeches toe te voegen en krijgt mensen aan het lachen. Ook is Dirk Zeelenberg consciëntieus, stipt, collegiaal, vrolijk, energiek en erg gedreven. Hij pakt alles voor de honderd procent aan en gaat er volledig voor.

Privé

Dirk Zeelenberg wordt geboren op 11 maart 1969 in Rotterdam, maar is woonachtig in Amsterdam. Sinds kort is hij weer gelukkig in de liefde. Hij vindt het belangrijk om niet alleen aan het werk te zijn, maar ook veel tijd door te brengen met zijn gezin. Ook gaat hij graag op vakantie naar Spanje. Het belangrijkste vindt hij om te genieten van het leven.

Terug naar top