Don Molenaar

Over Don Molenaar

Don Molenaar studeerde tussen 2001 en 2004 wholesale and international business aan het Da Vinci College. Daarna werd hij in november 2004 real estate agent bij Direct Wonen en werkte korte tijd tussen mei 2006 en juli 2006 als accountmanager insurance bij Akkermans Van Elten Assurantiën. Uiteindelijk verliet hij Akkermans Van Elten Assurantiën en werkte hij anderhalf jaar bij Game World als accountmanager. In januari 2008 ging Don Molenaar uiteindelijk werken als key accountmanager voor Nederland en België bij Ubisoft. Hier werkte hij bijna zeven en een half jaar. Terwijl Don Molenaar pas in mei 2015 bij Ubisoft vertrok, was hij al sinds oktober 2014 bezig met Beam Labs. Dit is het bedrijf dat hij samen met twee anderen oprichtte en waar hij momenteel CEO van is. Sinds Don Molenaar zijn baan bij Ubisoft heeft op moeten zeggen, houdt hij zich full time bezig met Beam Labs.

Beam: de makkelijkste beamer op de markt

Beam is het product dat Don Molenaar met zijn Beam Labs ontwikkelt en verkoopt. Beam is een zogenaamde ‘smart projector’, ook wel picoprojector genoemd. Het is namelijk een beamer van een zeer klein formaat en past in elke normale lichtfitting. Zo kunnen bijvoorbeeld presentaties even snel worden geprojecteerd of kan de woonkamer in een handomdraai tot bioscoop worden omgetoverd. In de Beam zitten twee luidsprekers gebouwd en tevens twaalf LED-lampen, waardoor de Beam ook als lamp dienst kan doen. De projector kan bediend worden via de laptop, alsmede door middel van een speciale app op een smartphone.
Don Molenaar kwam op het idee van de Beam toen hij met de mede-oprichters van Beam Labs aan het brainstormen was om iets tofs te ontwikkelen. Uiteindelijk kwam er een echt ‘eureka-moment’ en besloot het team voor de Beam te gaan. Na een voorbereidingsperiode van ongeveer een jaar werd de crowdfundingscampagne gestart om genoeg startkapitaal te genereren. Deze haalde in een recordtijd 759.656 dollar binnen (en dus ruim over de 200.000 dollar ging die Beam Labs oorspronkelijk als doel had). Door continu campagne te blijven voeren werd Beam een hype op het internet en kwamen er donaties uit alle hoeken van de wereld binnen. Met het extra kapitaal kon Beam Labs weer extra features toevoegen aan Beam.
Inmiddels heeft Beam de iF award en Red Dot award gewonnen in 2016 vanwege haar design. Dit zijn beide zeer prestigieuze prijzen op het gebied van product design.

Terug naar top