Dennis Klompalberts

TravelBird

Dennis Klompalberts is de oprichter en mede-eigenaar van het online reisbureau TravelBird. Hij richtte dit bedrijf samen met Symen Jansma TravelBird op in 2010. Zij waren ooit samen collega’s bij Wolters Kluwer. Ze zagen beiden dat het voor de meeste consumenten steeds meer een goedoe werd om online een vakantie te boeken omdat er zoveel aanbod is. Met TravelBird bieden zij de oplossing hiervoor. Klanten kunnen via TravelBird een compleet verzorgde vakantie in de vorm van vakantiepakketten boeken. Tevens staat er dagelijks een selectie online met een aantal vakantiepakketten, die klanten enkel en alleen op die dag kunnen boeken, want na 24 uur wordt de selectie weer vernieuwd.
Het online reisbureau is ongelofelijk hard gegroeid sinds haar oprichting. Momenteel is TravelBird actief in bijna 20 landen en heeft ruim 500 werknemers. Voor de toekomst wil Dennis Klompalberts alleen nog maar verder uitbreiden met Travelbird.
De sleutel tot het succes van Dennis Klompalberts was veel vallen en opstaan en van fouten leren. Daarnaast laat hij zijn werknemers om hem heen vrij en vertrouwt hen compleet. Volgens hem is dat het belangrijkste als je het beste in anderen naar boven wil halen.

Loopbaan

Dennis Klompalberts studeerde van 1996 tot 1998 economie aan de IVA Driebergen. En volgde daarna een deeltijdopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heeft hij verschillende functies gehad bij bedrijven. Zo is hij werkzaam geweest bij Ricoh, Sun Microsystems en Wolters Kluwer waar hij zich voornamelijk bezig hield met sales en marketing. Daarna ging hij aan de slag bij Gartner, waar hij verantwoordelijk was voor de business development voor Philips, Nec Philips en NXP. Sinds 2003 had Dennis Klompalberts ook zijn eigen bedrijf genaamd Improval – Innovation Factory. Hiermee ontwikkelde hij innovatieve concepten. Zoals een ‘lost and found’ service voor sleutels en BaseGrow.com, een platform dat ondernemers helpt bij het vinden van meer klanten. Na 2011is Dennis Klompalberts zich volledig op TravelBird gaan richten en is Improval momenteel niet meer actief.

Quote 500

Dennis Klompalberts wist in 2015 de derde plek te bemachtigen in de Quote 500 Junior met een geschat vermogen van 54 miljoen euro. Een jaar daarvoor stond hij nog op de negenentwintigste plaats. Onder de indruk was hij niet, hij was voornamelijk heel erg blij dat hij het zo ver heeft kunnen schoppen met TravelBird. Hij komt oorspronkelijk uit een gezin wat niet per se veel geld had. Zelf vindt hij geld ook eigenlijk niet zo heel erg belangrijk.

Terug naar top