Bas van Leeuwen

Jeugd en studie

Bas van Leeuwen is geboren op 25 juli 1979 in Apeldoorn, waar hij samen met zijn ouders en zusje opgroeide. Voordat hij naar de middelbare school ging, ging Bas van Leeuwen eerst naar basisschool de Heuvellaanschool in Apeldoorn. Nadat hij zijn atheneum had afgerond aan het Koninklijke Scholengemeenschap en ROC Apeldoorns College, studeerde hij Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. Hier studeerde hij in 2003 af.
Bas van Leeuwen trouwde in december 2013 met Golnaz Valipoor en heeft één dochter. In zijn vrije tijd doet Bas graag aan joggen en fietsen.

Carrière

Vóór zijn huidige functie als zowel advocaat als algemeen directeur van Advocatenkantoor Iustificatio, heeft Bas van Leeuwen al een rijk carrièrepad bewandeld. Allereerst heeft hij van 2003 tot 2004 als jurist bij de Politie Regio Utrecht gewerkt op de afdeling Kenniscentrum / Helpdesk HOVJ. Daarna, nadat hij eerst tijdelijk als juridisch medewerker werkzaam was bij Adank & Klostermann Advocaten in Utrecht, begon hij in 2004 als jurist/analist bij 4iTrust Group B.V. op de afdeling Forensic Services and Investigations. In 2006 begon Bas van Leeuwen als jurist/detective en projectmanager bij Dutch Security Agency B.V., waarna hij kort daarna jurist/detective en consultant bij Interseco Consultancy Services B.V. werd. Hier was hij tot 2008 werkzaam. Daarna heeft Bas tot 2010 als jurist/fraude inspecteur bij Ultrascan Advanced Global Investigations gewerkt.

Advocatenkantoor Iustificatio B.V.

Terwijl Bas van Leeuwen werkzaam was bij andere bedrijven, richtte hij ook zijn eigen eenmanszaak op in juli 2006, namelijk een recherche- en forensisch onderzoeksbureau genaamd Iustus Instituut. Nadat het bedrijf ook korte tijd onder de naam Iustus Forensic Lawyers had geopereerd, werd deze in maart 2010 omgedoopt in Advocatenkantoor Mr. B.A.S. van Leeuwen. Twee jaar later veranderde de handelsnaam in Advocatenkantoor Iustificatio en werd het kantoor in september 2014 een besloten vennootschap.
Advocatenkantoor Iustificatio specialiseert zich in een breed scala aan rechtsgebieden, waaronder onder andere sociaal zekerheidsrecht, procedures betreffende BKR-registraties ( zoals CKI, EVA, VIS, SFH), personen- en familierecht, strafrechtelijke procedures, het aanvechten van IVR/EVR-coderingen (CIS) et cetera. Tevens is Advocatenkantoor Iustificatio gespecialiseerd in het bijstaan van taxichauffeurs en heeft ervoor gezorgd dat alle taxichauffeurs op en in de omgeving van Schiphol mogen werken, en niet slechts een bepaalde groep chauffeurs.
Vanuit het oogpunt dat iedereen, ongeacht zijn of haar financiële achtergrond, recht heeft op goede rechtsbijstand, neemt Advocatenkantoor Iustificatio zowel betalende zaken als zaken op toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand) aan. Daarnaast organiseert Iustificatio ook een juridisch inloopspreekuur voor leden van de Armeens Apostolische Kerkgemeenschap. Hierbij probeert het advocatenkantoor de rechtspositie van immigranten van Armeense afkomst te verbeteren en te helpen bij hun integratieproces.
Advocatenkantoor Iustificatio is gevestigd aan Bahialaan 100, 3065 WC Rotterdam. U kunt het kantoor telefonisch bereiken via telefoonnummer 085 – 0030165.

Terug naar top