Arice Kuijpers

Over Arice Kuijpers

Arice Kuijpers is geboren in IJsselmuiden op 2 juli 1969 en groeide samen met zijn broertje en zusje op in het naburige Kampen. Toen hij jong was ging hij naar de Van Engelenbergschool in Kampen alvorens hij naar het Almere College in Kampen ging. Na de middelbare school is Arice Kuijpers meteen aan de slag gegaan in het werkveld. Tegenwoordig is hij gelukkig getrouwd en heeft hij een zoon. In zijn vrije tijd golft hij graag of gaat hij graag naar het schiereiland Vlieland.

Loopbaan: duurzaamheid voorop

Arice Kuijpers is altijd al werkzaam geweest in het vakgebied van dakbedekkingen. Eerst heeft hij in totaal zeven jaar als accountmanager gewerkt bij Mastum Dakbedekkingen en Sarnafil. In 1999 richtte Arice Kuijpers zijn eigen bedrijf in dakdekken het bouwen van dakconstructies op, namelijk Sterdak Dakdenkers. Helaas kwam dit bedrijf in de problemen en moest noodgedwongen na zeven jaar faillissement aanvragen. Arice Kuijpers liet zich echter niet tegenhouden en begon daarna zijn huidige bedrijf SRC Dakmanschap, welke inmiddels al ruim tien jaar actief is in de dakbedekkings-branche. In zijn hoedanigheid als CEO en DGA van SRC Dakmanschap voert Arice Kuijpers directie, stuurt hij het personeel aan en onderhoudt hij de commerciële contacten van het bedrijf.
Twee jaar nadat Arice Kuijpers SRC Dakmanschap op had gericht, kwam hier ook nog het bedrijf Protectus bij. Dit bedrijf is gespecialiseerd in veiligheidssystemen voor daksystemen. Te denken valt bijvoorbeeld aan valbeveiligingssystemen.
Eén van de passies van Arice Kuijpers is duurzaamheid. Met zijn bedrijven probeert hij altijd zo duurzaam mogelijk te werk gaan en speelt hij voortdurend in op de nieuwste ontwikkelingen. Dit leidde er dan ook toe dat hij nog twee andere bedrijven oprichtte namelijk Zonel Energy Systems in 2011 en ZonWind Capital Partners in 2013. Bij beide bedrijven staan duurzaamheid en groene energie hoog in het vaandel. Zonel Energy Systems is een bedrijf dat zich specialiseert in zonne-energie en levert hiervoor zonne-energiesystemen die op het dak geplaatst kunnen worden. ZonWind Capital Partners aan de andere kant is een investeringsbedrijf dat belegt in duurzame energieprojecten.
Arice Kuijpers ziet voor zijn bedrijven Nederland als de basismarkt voor dakrenovatie en -onderhoud en zonne-energiesystemen, maar ziet ook dat de markt in het buitenland veel groter is. Zijn doel is dan ook om de daken van de kantoren van de Nederlandse multinationals in het buitenland te voorzien van solar-panelen en eventueel ook de renovatie van deze daken op zich te nemen.

Terug naar top