Mariëlle van Werven

Mariëlle van Werven is een Nederlandse ondernemer en eigenaresse van Annadiva, een webshop (en inmiddels tevens fysieke winkel in Nijmegen) dat zich specifiek richt op lingerie voor vrouwen met een grotere cupmaat. Als CEO houdt Mariëlle van Werven zich met name bezig met personeelszaken en de inkoop van nieuwe collecties.
In 2015 won ze de FD Gazelle Award in de regio Noord-Brabant en Limburg, omdat haar bedrijf het snelste groeide binnen haar regio.

Studie en loopbaan

Mariëlle van Werven studeerde tussen 2000 en 2004 Human Resources aan de Fontys Hogescholen. Tijdens haar studie werkte ze als Expatriate Coordinator en later ook als Junior HR Officer bij IMS B.V. In mei 2002 begon ze bij Mapro, een metaalbedrijf bij Tiel, waar ze doorgroeide tot Hoofd Personeel & Organisatie. In 2010 werd het bedrijf overgenomen door Metaalwarenfabriek Latenstein B.V., en Mariëlle van Werven bleef hier tot april 2012 Adviseur Personeel & Organisatie werkzaam. In 2011 richtte Mariëlle van Werven haar eigen bedrijf op; Annadiva, opgericht. Dit begon op den duur zoveel tijd in beslag te nemen dat ze haar baan bij Metaalwarenfabriek Latenstein moest opzeggen om zich volledig op haar nieuwe bedrijf te kunnen richten.

Annadiva

De reden dat Mariëlle van Werven begon, was vooral haar eigen frustratie dat er geen goede lingerie beschikbaar was in grote cupmaten. Vaak kon Mariëlle van Werven deze lingerie alleen in buitenlandse webshops vinden, wat helemaal niet praktisch is. Zodoende begon ze haar webshop te runnen vanuit haar eigen huis in Rosmalen. Na twee jaar was haar webshop zo succesvol dat Mariëlle van Werven een eigen winkel opende in Nijmegen. Hier kon ze namelijk een lingeriezaak overnemen. Ook heeft Annadiva inmiddels een Belgische en Duitse webshop. Daarnaast liggen er ook plannen om meer winkels in de Randstad te gaan openen. Desondanks blijft de webshop voor Mariëlle van Werven de ‘core business’ van haar bedrijf.
Om goed te weten welke merken voldoen aan de wensen van haar klanten heeft Mariëlle van Werven ontzettend veel in lingerie en badmode verdiept om te weten te komen welke pasvormen het fijnste zijn, welke merken goed zijn en wat ook de nieuwste trends op dit gebied zijn. Daarnaast volgde ze ook trainingen bij lingerieontwerpster Lore Krauland. Inmiddels bestaat het assortiment van Annadiva ook niet meer uit slechts lingerie voor grote cupmaten, maar kunnen vrouwen met een kleinere cup ook bij de webshop terecht.

Terug naar top