Lennaert Meijboom

Over Lennaert Meijboom

Lennaert Meijboom is een Nederlandse ondernemer die nu samen met zijn jeugdvriend Angelo van de Weerd de bekende koffiezaak ‘The Village Coffee & Music’ runt in Utrecht. In 1997 begon hij aan de studie Marketing Management aan de Hogeschool Utrecht. Na een stage bij een surfmerk in Hawaii en een uitwisselingsprogramma in Barcelona hoefde Lennaert Meijboom enkel en alleen nog een mondelingexamen Spaans af te leggen voordat hij zou afstuderen. Toen hij helaas zakte voor het examen besloot hij niet meer terug te gaan en maakte zijn opleiding dus niet af.
Toch kon Lennaert Meijboom daarna al snel via een vriend aan de slag als logistiek manager bij schoenenmerk Crocs, wat toen net haar opmars begon te maken in Europa. Na vijf jaar stopte Lennaert Meijboom bij Crocs en ging hij zijn droom achterna.
In 2011 opende Lennaert Meijboom samen met zijn vriend Angelo van de Weerd zijn eigen koffiezaak op de Voorstraat in Utrecht: The Village Coffee & Music. Het idee hadden ze al een aantal jaar eerder in hun hoofd gehaald. Voordat hun droom écht werkelijkheid kon worden, stonden ze regelmatig met een koffietentje op lokale festivals in Utrecht. Het geld dat de mannen daarmee verdienden investeerden ze in betere apparatuur om koffie mee te zetten en voor hun échte koffietentje later. Uiteindelijk lukte het in 2011 een pand aan de Voorstraat te huren en konden de deuren eindelijk open.

Beste koffiezaak van Nederland

In 2013 lukte het Lennaert Meijboom en Angelo van de Weerd om geheel vanuit het niets de eerste plaats te veroveren in de Misset Koffie Top 100. De jury was niet alleen gecharmeerd door de techniek die de mannen zelf en hun barista’s in huis hebben, maar ook vanwege de goede sfeer onderling en in de zaak zelf.

The Village Coffee & Music

The Village Coffee & Music is inmiddels een begrip in Utrecht, niet voor alleen koffie maar ook vanwege de goede muziek. De barista’s van The Village Coffee & Music zijn professionals als het gaat om het zetten van koffie en kennen alle fijne kneepjes van het vak. Naast dat er altijd goede muziek uit de speakers klinkt, vinden er ook regelmatig live optredens plaats in de zaak.
De locatie op de Voorstraat was van begin af aan al een doorslaand succes geweest. In de zomer van 2015 openden Lennaert Meijboom en Angelo van de Weerd dan ook een nieuwe locatie in de voormalige gevangenis Wolvenplein in Utrecht. Hun nieuwe zaak is niet alleen een koffiebar, maar ook een restaurant waar dagelijks allerlei biologische gerechten uit de keuken worden getoverd. Daarnaast doet de nieuwe locatie ook dienst als koffiebranderij.
Een paar maanden later kwam daar ook nog een nieuwe koffiezaak van The Village Coffee & Music op de Uithof in Utrecht, de campus van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.

Terug naar top