Geert Duizendstraal

Geert Duizendstraal is bekend geworden als vastgoedondernemer in onder meer Europa, Midden-Amerika en Azië. Hij richt zich tegenwoordig meer op de adviserende rol binnen het vastgoed. Daarnaast is hij actief betrokken bij ventures op het gebied van ‘modern art’, wat één van zijn hobby’s is. Ook is hij in het licht van zijn IT-achtergrond betrokken bij internet start-ups. Door jarenlange ervaring kent Geert Duizendstraal de kneepjes van het vak.

Master Wiskunde

Geert Duizendstraal studeerde Wiskunde aan de Universiteit van Delft. Nadat hij zijn master behaalde, begon hij zijn carrière in de IT-sector. “Vanaf het begin van mijn carrière was ik geïnteresseerd in het ondernemerschap en vond ik het leuk om nieuwe dingen te ontwikkelen en te ontdekken. Onbekend terrein vind ik interessant.” Geert Duizendstraal bleek een breed interesseveld te hebben en ambitieus te zijn. Zijn carrière in de IT-sector leidde uiteindelijk tot het managen van twee Amerikaanse computerbedrijven in Noord-Europa. Later werd hij ook managing partner in een venture capital company met belangen in de IT-, telecom-, film- en consumentenindustrie.

Vastgoedondernemer

Dat ondernemen in zijn bloed zit bleek ook later, namelijk toen hij in 1987 zijn eerste vakantiehuis aan de Costa del Sol in Spanje kocht, dat de start van een nieuw en groot avontuur zou inleiden. Kort daarna richtte hij een klein makelaarskantoor op. Toen Geert Duizendstraal in 1994 naar Spanje verhuisde, startte hij een jaar later met vastgoedontwikkelingsactiviteiten. “We begonnen met het aankopen van huizen, deze gaven we een luxe make-over om ze vervolgens weer te verkopen. Uiteindelijk hebben we een volledig vastgoedontwikkelingskantoor opgebouwd. Dit bedrijf hebben we uitgebreid en hebben we op basis van mijn visie op vastgoedontwikkeling verder ontwikkeld.”

Internationaal vastgoedbedrijf

Het vastgoedontwikkelingsbedrijf liep goed en in de jaren die volgden werden er alleen maar nieuwe projecten toegevoegd. Dit beperkte zich niet alleen tot Spanje, maar breidde zich uit tot andere plekken in Europa, zoals Frankrijk en Oostenrijk. Daarna zelfs in Azië en Midden- en Zuid-Amerika. “We richtten ons met ons bedrijf op onze hoofdpijlers: unieke locaties en exclusieve architectuur. En ons concept was een succes, met veel tevreden klanten. Maar we waren op zoek naar iets meer, iets ongrijpbaars, iets aparts, om toe te voegen aan onze propositie.” Geert Duizendstraal creëerde een vijfsterrenhotelservice voor huiseigenaren. Hiermee werd een soort levensstijl verkocht. “We zagen dat mensen willen kunnen werken, wonen en ontspannen op locaties die werden bepaald door hun individualiteit en interesses, in plaats van door hun beroep. Deze mensen wilden reizen en avontuur, met behoud van comfort en connectiviteit, met een sociaal leven op meerdere plekken.”

Consultant

Geert Duizendstraal houdt zich nog steeds dagelijks bezig met vastgoed. In de loop der jaren heeft hij veel ervaring opgedaan, zowel nationaal als internationaal, veelal als ondernemer. Hij heeft vele successen gekend, maar ook geleerd van de ervaringen als het zakelijk even tegen zat. Daarom voelt hij zich inmiddels naast ondernemer nu ook thuis in de rol van vastgoedconsultant. Hierin heeft hij een adviserende rol. “In mijn carrière heb ik veel meegemaakt en veel ervaring opgedaan. Ik heb met vallen en opstaan geleerd en gezien hoe je moet meebewegen met de steeds veranderende maatschappij en markten. Deze ervaring gebruik ik nu in mijn rol als consultant, niet alleen op het terrein van vastgoed maar ook vele andere gebieden waaronder IT en modern art.”

Terug naar top