Eric van Eerdenburg

Over Eric van Eerdenburg

Eric van Eerdenburg is momenteel de directeur van het muziekfestival Lowlands dat jaarlijks plaatsvindt. Hij werd geboren in Een (Drenthe) op 8 februari 1961. Momenteel is Eric van Eerdenburg getrouwd en heeft twee zoons.

Loopbaan

Eric van Eerdenburg heeft eigenlijk altijd al in de muzieksector gezeten. Als twintiger hij al in verscheidene bandjes en werkte hij voor Boekingskantoor Circo-Do. Vooral zijn werk bij het boekingskantoor bepaalde de lijn in zijn verdere carrière. Na twee jaar besloot Eric van Eerdenburg te vertrekken bij het boekingskantoor en werkte hij korte tijd bij Europop Den Haag, en daarna bij Platenmaatschappij Boudisque. Na wat omzwervingen bij H.O.M.E. Management en Marketing&Entertainment Bureau van Hoorn, kwam hij terecht bij Mojo Concerts.
Sindsdien is Eric van Eerdenburg de directeur van Lowlands. Hij werkt met een kerngroep van ongeveer dertig personen aan de organisatie van het festival. Als directeur heeft hij de taak om het geheel te blijven overzien en een nieuwe wind te laten waaien. Bovendien is hij uiteraard de eindverantwoordelijke. Sinds zijn aantreden als directeur heeft Eric van Eerdenburg hier en daar het festival wat aangepast en verder uitgebreid. Zo voegde hij de Lowlands University en Coolpolitics toe. Toch worstelt Eric van Eerdenburg nu met de aantrekkende “festivalmarkt” waardoor er steeds meer festivals worden georganiseerd en het publiek op Lowlands soms daardoor wegblijft. In 2015 werd de opzet van het terrein wat aangepast en luistert hij veel naar wat de bezoekers willen.
Als ultieme droom om ooit een keer voor Lowlands te kunnen boeken heeft Eric van Eerdenburg de band Radiohead, welke hij fantastisch vindt.

A Campingflight to Lowlands Paradise

Al ruim twintig jaar is Lowlands een echt begrip op het gebied van festivals in Nederland. Hoewel de eerste editie in 1968 in de Utrechtse Jaarbeurs werd gehouden met namen zoals Jimi Hendrix (welke helaas niet kwam opdagen) en Pink Floyd, wordt het festival pas sinds 1993 echt jaarlijks georganiseerd. Het festival duurt drie dagen en kenmerkt zich door haar ontzettend brede aanbod. Zo staan er natuurlijk de grote namen binnen de muziekwereld op de verschillende podia van het festival, maar Lowlands staat ook bekend om haar line-up vol artiesten die op het punt van doorbreken staan. Ook kan er naar theater en cabaret worden gekeken, worden er films afgespeeld en is er een literatuurprogamma. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan de wetenschap en politiek.
Lowlands vindt elk jaar end augustus plaats en wordt georganiseerd in Biddinghuizen nabij attractiepark Walibi.

Terug naar top