Eelco de Boer

Eelco de Boer is een succesvolle internetondernemer die bedrijven als RecordBuddy, PayPro en Enormail op heeft gericht. Tegenwoordig is hij naast ondernemer ook adviseur en investeerder.

RecordBuddy

Eelco de Boer is in 1980 geboren in het Friese Drachten, waar hij woont totdat hij voor zijn studie Commerciële Economie naar Groningen verhuist. Van jongs af aan wist Eelco de Boer al dat hij wilde gaan ondernemen, maar waarin precies? Dat was nog de vraag. Rond het jaar 2000 start de Boer met het verkopen van zijn LP’s op het net opgerichte Marktplaats. Wat begon als bijverdienste, begint een jaar later serieuze vormen aan te nemen. Daarom besluit hij het verkopen van LP’s professioneel aan te pakken: het idee voor zijn bedrijf RecordBuddy is geboren.

Enormail

Op dat moment (2001) is Eelco de Boer de enige in Nederland die online LP’s verkoopt. Hij bereikt een grote doelgroep, zowel in Nederland als in het buitenland. De verkoop vindt voornamelijk plaats via Marktplaats en Ebay. Om zijn producten zo goed mogelijk in de markt te zetten, ontwikkelde hij een e-mailmarketingsysteem: Enormail. Omdat hij met de marketingtools zijn LP’s goed wist weg te zetten, was Eelco de Boer inmiddels een vergevorderde Ebay-verkoper geworden. De kennis en ervaring die hij hierover had opgedaan, wilde hij graag delen met een groter publiek. Daarom besloot hij in 2005 een e-book te publiceren. Het e-book wilde Eelco de Boer online verkopen, maar een goed betaal- en affiliatesysteem om conversies te vergroten, ontbrak.

PayPro

Ook hierdoor liet Eelco de Boer zich niet uit het veld slaan. Hij richtte een nieuwe onderneming op, PayPro genaamd. Hij ontwikkelde een systeem waarmee ondernemers digitale producten online kunnen verkopen en affiliates kunnen inzetten. Eelco de Boer was hiermee uniek; een dergelijk systeem bestond toen nog niet. In de jaren erna richt Eelco de Boer zich voornamelijk op de ontwikkeling en verkoop van onlinetrainingen en e-books. De kennis en ervaring die hij in de internetmarketing heeft opgedaan zet hij graag om in internetconcepten. Deze verkoopt hij vervolgens aan een steeds groter wordende doelgroep binnen de e-commerce.

Oprichter van meerdere internetbedrijven

In de loop der jaren richtte Eelco de Boer meerdere internetbedrijven op, investeerde erin of werkte mee aan verschillende internetconcepten. Zo is hij de oprichter van Luondo.nl, webwinkelsoftware (tegenwoordig CCV Shop), heeft hij IMU (Internet Marketing Unie), een marketingplatform helpen opstarten en richtte hij het hostingbedrijf Webchamp.nl en de app BetaalSociaal op.

Spreker, adviseur en investeerder

Eelco de Boer heeft vele succesvolle bedrijven op zijn naam staan en dat maakt hem een veelgevraagde spreker op e-commerce-evenementen. Met zijn kennis van zaken is hij ook actief als investeerder en adviseur. Hij ondersteunt begeleidt andere ondernemers door middel van podcasts, e-books, webinars, video’s, coaching en seminars. Op die manier helpt Eelco de Boer andere ondernemers te helpen door ze de juiste handvatten aan te reiken, zonder dat ze het wiel zelf hoeven uit te vinden.

Terug naar top