Dave Droomers

Dave Droomers is sinds 2011 succesvol ondernemer van GrassInc., een toonaangevende producent van kunstgras in Europa.

Tapijtfabriek

Ondanks dat Dave Droomers een wens had om te gaan ondernemen, begon hij na zijn postdoctorale hbo-studie eerst met een baan. Hij startte bij Ossfloor Tapijtfabrieken BV in Oss. Na acht jaar in dienst te zijn geweest, werd hij hier benoemd tot directeur. Dave Droomers: “Omdat ik mij binnen de Tapijtfabriek kon ontwikkelen en directeur werd, verdween mijn wens om ondernemer te worden wat naar de achtergrond. Bovendien is de tapijtindustrie een tanende markt waar het lastig is om voor jezelf te beginnen.” Maar na tien jaar directeur te zijn geweest, vond Dave Droomers de tapijtenbranche mooi geweest en stapte hij in 2009 over naar de kunstgrasproductie. “Ik ging aan de slag bij Edel Gras, zij boden kunstgras voor sport-toepassingen. Ik mocht een nieuwe doelgroep aanboren, namelijk de tak landscaping, kunstgras voor tuinen, bermen en rotondes.”

GrassInc.

Edel Gras was in handen van twee beursgenoteerde ondernemingen, dat betekende veel vergaderingen en minder focus op de business. Dat beviel Dave Droomers niet; hij wilde groeien en snelheid maken. Daarom besloot hij dat dit het moment was om een eigen onderneming op te zetten. “Op 1 januari 2011 startte ik GrassInc. Echt een gave ervaring. Ik zou niet anders meer willen dan zelfstandig ondernemer zijn. Ik denk ook dat ik het ben ontgroeid om niet zelf eindverantwoordelijk te zijn, ik moet er niet aan denken om ineens mijn keuzes te moeten verantwoorden over een klantcontact of een gekozen type kunstgras.” Vanaf het eerste moment loopt GrassInc. goed. In 2017 zijn de aandelen verkocht aan het beursgenoteerde bedrijf Victoria PLC. Droomers: “Het fijne aan dit bedrijf is dat de eigenaar zich vrijwel niet bemoeit met de bedrijfsvoering van GrassInc. Ze zijn van mening dat als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan, ze dan ook het resultaat krijgen waarvoor ze GrassInc. hebben gekocht. Ze hebben honderd procent vertrouwen in mij en het hele team van GrassInc., en dat is heel fijn.”

Manusje van alles

De dagelijkse werkzaamheden van Dave Droomers zijn zeer divers: “We hebben weinig personeel, we hebben in totaal vijf medewerkers in dienst. Als mensen vragen naar mijn functie, dan zeg ik dat ik MVA-manager ben, een Manusje Van Alles”, vertelt Droomers. De ene keer zit hij bij de accountant voor het boekhouden, vervolgens is hij productontwikkelaar met mooie ideeën voor nieuw kunstgras en op een ander moment is hij bij klanten of doet hij de inkoop. Die diversiteit spreekt hem aan. “Het leukste vind ik de afwisseling tussen kantoor en reizen in het binnen- en buitenland. Wat ik ook heel leuk vind, is dat ik echt maatwerk kan leveren. We kunnen met ons kleine team echt een lokale specialist zijn, zodat de klant producten krijgt die speciaal voor hem zijn gemaakt.”

Terug naar top