Ben Woldring

Persoonlijk

Ben Woldring is een Nederlandse ondernemer en algemeen directeur van Bencom Group. Ben werd geboren op 6 februari 1985 in Groningen. Na de middelbare school heeft hij, naast het runnen van zijn groeiende miljoenenbedrijf, International Economics & Business en Kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Vooralsnog is Ben lid gebleven van de studententennisvereniging Albertus in Groningen, waar hij regelmatig nog tennist en borrelt. Daarnaast houdt hij ook van zeilen en hardlopen.

Bencom Group

Ben begon al zó jong met de fundamenten van zijn bedrijf, dat hij nog nooit voor een baas heeft moeten werken. Voor een schoolopdracht maakte de toen nog 13-jarige Ben de website Bellen.com. Deze website vergeleek de tarieven van verschillende telecomaanbieders met elkaar. Uiteindelijk bleek dit de voorloper te zijn van het imperium aan vergelijkingswebsites dat Ben nu heeft.

Met behulp van zijn ouders, richtte Ben zijn bedrijf Bencom Group op. Doordat Ben destijds nog te jong was, kwam het bedrijf op zijn moeders naam te staan. Zij werd dan ook zijn eerste werknemer, daarna volgden schoolvrienden. Destijds zaten zij natuurlijk nog op de middelbare school, dus overdags zaten ze met z’n allen nog in de schoolbanken en ’s avonds gingen ze aan de slag voor Bencom. Met dit bedrijf heeft Ben inmiddels een heel scala aan vergelijkingswebsites onder zijn hoede. Toch telt het bedrijf maar 35 medewerkers en heeft het 3 kantoren. Reden hiervoor is dat Ben bewust liever met een kleine groep mensen werkt, omdat mensen dan sneller verantwoordelijkheid nemen. In 2006 riep het Amerikaanse blad Business Week Ben uit tot Europees Ondernemer van het jaar onder de 25.

De vergelijkingssites van Bencom Group

Anno 2016 heeft Bencom Group negen verschillende vergelijkingswebsites. De allereerste is natuurlijk Bellen.com, waar het allemaal ooit mee begon. Hier kunnen consumenten telecomabonnementen gemakkelijk met elkaar vergelijken. Voor het vergelijken van zorgverzekeringspremies en het samenstellen van een zorgverzekeringen kunnen consumenten bij Poliswijzer.nl terecht. Voor het vergelijken van de tarieven voor energie kunnen consumenten zelfs op twee vergelijkingswebsites terecht, namelijk Gaslicht.com en Energiewereld.nl. Op de website Internetten.nl worden alle internetabonnementen naast elkaar gezet en met elkaar vergeleken. Via Digitelevisie.nl kunnen consumenten vergelijkingsadvies krijgen over digitale televisieabonnementen op basis van hun postcode. Ook kunnen consumenten totaalpakketten waarbij een televisie-, telefonie- en internetabonnement in één keer wordt afgenomen vergelijken via Totaalwijzer.nl. Bencom Group vergelijkt tenslotte niet alleen abonnementen en verzekeringen, maar ook hotels via LookingforBooking.com.

Sinds 2012 heeft Bencom Group ook een Duitse vergelijkingssite, WechselJetzt.de, waar de Duitse consument aanbieders van gas, licht en internet kunnen vergelijken.

Terug naar top