Arthur van Hoff

Over Arthur van Hoff

Arthur van Hoff is een Nederlandse ondernemer die vooral erg succesvol is op het gebied van internet en technologie en woont tegenwoordig in Californië in de Verenigde Staten, ook wel het hart van de grote (en kleine) internetbedrijven. Momenteel is hij de oprichter en CTO van Jaunt. Dit is een bedrijf dat de zogenaamde ‘virtual reality’ technologie verder ontwikkelt en met name focust op het inbrengen van virtual reality in films.

Opleiding

Loopbaan: een Silicon-Valley veteraan

Arthur van Hoff is één van de meest succesvolle ondernemers op het gebied van internet en technologie in de Verenigde Staten en is al bij vele bedrijven werkzaam geweest. Daarnaast heeft hij er ook een aantal zelf opgericht en weer verder doorverkocht.
Terwijl hij nog studeerde was Arthur van Hoff werkzaam bij bedrijven waar hij programma’s ontwikkelde voor bijvoorbeeld accountants en voor onderzoekers. Na zijn afstuderen ging hij aan de slag bij Sun Microsystems, waar hij aan de wieg heeft gestaan van programmeertaal Java. Ook bij de verdere ontwikkeling van Java was hij nauw betrokken en heeft er mede voor gezorgd dat de programmeertaal werd geïntegreerd in de browsers van Microsoft en Netscape. Hij werkte tot 1996 bij Sun Microsystems, en richtte in datzelfde jaar Marimba op, welke in korte tijd explosief groeide. Met dit bedrijf ontwikkelde hij distributie technologie.
In 2002 stopte Arthur van Hoff bij Marimba en richtte weer een nieuw bedrijf wat zich met name toelegde op digitale media op, namelijk Strangeberry. Na twee jaar werd dit bedrijf al opgekocht door TiVo Inc. Hier bleef hij nog twee jaar werken als principal engineer. Daarna vertrok hij naar Dell en werkte hier tot 2008 als CTO Software and Services. Daarna ging hij werken voor The Ellerdale Project, waar hij zich specialiseerde in zoekmachines en data opslag.
In 2010 ging Arthur van Hoff werken bij Flipboard, een bedrijf dat een platform in de vorm van een ‘social magazine’ ontwikkelde waarbij gebruikers de inhoud van social media websites, nieuwssites en andere online bronnen tot één magazine toverde. Gebruikers konden dan makkelijk door alle artikelen heen ‘flippen’. Hier bleef hij bij betrokken tot hij in 2013 Jaunt, zijn huidige bedrijf, oprichtte.

Terug naar top