Thérèse van den Hurk

Thérèse van den Hurk is actief in de zorgsector. Ze heeft verschillende leidinggevende functies gehad binnen de zorg. Sinds mei 2013 is ze eigenaar van Teresa Happy Care, een Nederland bedrijf actief in de ouderenzorg in China.

Studies

Na de middelbare school ging ze Psychologie studeren aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. In de doctorale fase is ze Bedrijfskunde gaan studeren. Ze is officieel in drie vakken afgestudeerd, namelijk Bedrijfskunde, Klinische Psychologie en Organisatie Psychologie. Tijdens haar werk heeft ze ook meerdere postdoctorale opleidingen gedaan, onder andere Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Delft. Tevens heeft Thérèse van den Hurk een verkorte MBA opleiding aan Insead gedaan.

Werkervaring

Al tijdens haar studie, had Thérèse van den Hurk ambities voor wat betreft haar professionele loopbaan. In de tijd dat ze begon met studeren, was dat minder vanzelfsprekend dan nu. Ook had ze de ambitie om een leidinggevende functie te vervullen. Na het afstuderen koos Thérèse van den Hurk voor een functie waar organisatie en financiering van de zorg centraal stond. Na een paar jaar stapte ze over naar de zakelijke dienstverlening. Hier heeft ze veel ervaring opgedaan, maar op een bepaald moment besloot ze zich weer te richten op een baan waarmee ze maatschappelijk iets kon betekenen. In 2005 kreeg ze weer een managementfunctie in de zorg, deze functie heeft ze tot 2017 uitgeoefend. Tussentijds is ze een paar keer benaderd om mee te gaan naar China. Uiteindelijk is ze op het aanbod ingegaan en dit resulteerde in haar eigen bedrijf dat zich richt op ouderenzorg in China.

Teresa Happy Care

Vergrijzing is een groot probleem, waaronder in China. Thérèse van den Hurk verleent met Teresa Happy Care een breed pakket diensten. Dat begint bij het ontwerp van faciliteiten voor diensten aan ouderen: het veststellen van de doelgroep en de diensten aan ouderen, design van de plattegronden, en het plan voor organisatie en staffing. Thérèse van den Hurk heeft voor Teresa Happy Care een team samengesteld dat bestaat uit in elderly care gespecialiseerde architecten, trainers en enkele Chinese assistenten. Zij werkt samen met een gespecialiseerd bureau in Zwitserland. In China werkt een projectmanager voor Teresa Happy Care. Daarnaast maakt Thérèse van den Hurk gebruik van een database met verpleegkundigen uit Nederland en Duitsland die eerder ervaring in Azië hebben opgedaan. Voor Teresa Happy Care gaat ze vier tot zes keer op jaar naar China, eerder ging ze elke maand, maar zoveel reizen geeft haar veel onrust. Nu heeft ze ook veel contact via conference calls, dat net zo goed werkt.

Persoonlijk

Thérèse van den Hurk (1955) is geboren en getogen in Arnhem. Inmiddels woont ze al ruim dertig jaar in Utrecht. Naast haar reizen naar China, reist ze tegenwoordig niet zoveel meer. Wanneer ze wel op reis gaat, gaat ze graag naar Italië. Ook sport Thérèse van den Hurk twee keer per week. Daarnaast is ze dol op koken en eten. Samen met haar man heeft ze een dochter, met zijn drieën gaan ze graag op pad, naar tentoonstellingen of musea, of gezellig thuis aan de grote keukentafel eten.

Terug naar top