Hans Schuller

Hans Schüller (Den Helder, 21 februari 1956) is orthopedisch chirurg in het Alrijne Ziekenhuis in Leiden en KneeClinic in Amsterdam en Haarlem. Hij maakt deel uit van een maatschap van twaalf orthopedische chirurgen. Daarnaast heeft hij zijn eigen onderneming in letselschaderapporten.

Studie

Hans Schüller heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Toen hij begon met studeren was zijn ambitie chirurg worden. Tijdens de coschappen ontdekte Hans Schüller dat hij orthopedische chirurgie erg interessant vond en daarom koos hij na zes jaar geneeskunde voor een specialisatie orthopedische chirurgie. In zijn studententijd werkte hij als practicum assistent; als oudere student assisteerde hij jongere studenten tijdens practica colleges, zoals anatomie. In zijn vrije tijd bracht hij veel tijd door bij een studentenvereniging en bij verschillende sportverenigingen, hij deed aan basketbal, voetbal en tennis.

Carrière

De carrière van Hans Schüller begint in 1990 bij het Academic Medical Center in Amsterdam, hier doet hij vier jaar ervaring op als orthopedisch chirurg en specialiseert zich in kniechirurgie. In 1994 stapt hij over naar het Alrijne Ziekenhuis in Leiden, waar hij nu nog werkt. Als orthopedisch chirurg houdt hij zich onder andere bezig met sportgeneeskunde, knie- en schouderoperaties en is hij medisch-juridisch expert in orthopedie en traumatologie. In 2011 start hij als arthroscopie chirurg bij de KneeClinic.

Eigen onderneming

In 1990 begon hij ook al met Schüller Expertises, Hans Schüllers eigen onderneming waarmee hij verzekeringsmaatschappijen en belangenbehartigende voorziet van orthopedische en traumatologische rapportages. Een tot twee dagen per week houdt Hans Schüller zich bezig met het opmaken van letselschaderapporten. Dit houdt in dat hij na een ongeluk kijkt hoe iemand er fysiek aan toe is om er vervolgens een medisch rapport van op te maken. Dit moet gebeuren door een aantal neutraal deskundigen omdat er een regeling moet worden getroffen vanuit de verzekering.

Nevenactiviteiten

Vijftienjaar lang heeft Hans Schüller verschillende activiteiten verricht, maar sinds drie jaar heeft hij deze activiteiten afgebouwd. Hans Schüller heeft in het bestuur van het Alrijne Ziekenhuis gezeten en heeft verschillende functies vervuld voor de Nederlandse Orthopeadische Beroepsvereniging, hij is bijvoorbeeld lid van de wetenschappelijke commissie geweest en lid van de redactie. Hij is tevens tien jaar voorzitter geweest van een werkgroep die zich bezighield met wetenschappelijk onderzoek naar kunstheupen en kunstknieën.

Pensioensleeftijd

Hans Schüller loopt tegen zijn pensioen aan. Hij wil nu meer genieten van de zijn vrije tijd en is daarom sinds een aantal jaren zijn werkzaamheden aan het terugbrengen tot vijftig procent. Daar hoorde het afbouwen van de nevenactiviteiten ook bij. Ook maakt hij nu minder werkuren dan voorheen. Op dit moment werkt hij twee tot tweeënhalve dag bij het Alrijne Ziekenhuis, één dag bij de KneeClinic en één tot twee dagen houdt hij zich bezig met de letselschaderapporten, deze werkzaamheden kan hij overigens zelf indelen en verspreiden over de hele week.

Terug naar top